Master Scuba Diver Trainer

Spyros Kollas

Sea Breaze

have fun while achieving your scuba diving, life & business goals

Η αυτόνομη κατάδυση από το σπορ μέχρι το επάγγελμα.
Ως όχημα για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση σε θέματα αυτοβελτίωσης, επιχειρηματικότητας και ηγεσίας για την Ελλάδα και την Κύπρο!

spyros-kollas-jjccr-rebreather-diver

Scuba Diving Education

Meet Spyros Kollas

Το 1999 άνοιξε ένας νέος κύκλος, με την αυτόνομη κατάδυση ως μία  ευχάριστη και διασκεδαστική δραστηριότητα.

Μου είχαν πει ότι σαν δύτης θα μπορώ να συμμετέχω σε καταδυτικές εκδρομές του Σαββατοκύριακου, ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό, να νοικιάζω καταδυτικό εξοπλισμό και να κάνω και επόμενα προγράμματα – σχολεία για να αυξήσω την εμπειρία και τις γνώσεις μου, ώστε να φτάσω κάποια στιγμή να γίνω κι εγώ  Divemaster.

Η προοπτικές που μου έδινε η απόκτηση της πρώτης αυτής επαγγελματικής βαθμίδας ήταν να μπορώ να δείχνω αυτό που λατρεύω να κάνω και σε άλλους ανθρώπους κερδίζοντας χρήματα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

Έχοντας αυτό το ισχυρό για ‘μένα κίνητρο συνέχισα τις εκπαιδεύσεις, την διενέργεια καταδύσεων, τα ταξίδια και τις αγορές κάθε λογής εξοπλισμού και αξεσουάρ, συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα ότι η κατάδυση είναι μεν ένας υπέροχος τρόπος για να διασκεδάζεις, να κάνεις νέους φίλους και να γνωρίζεις νέα μέρη, αλλά και κάτι παραπάνω. 

 

Aυτόνομη κατάδυση μπορεί να είναι ότι εσύ θέλεις να είναι!

Αυτό που εγώ βίωσα σαν αποτέλεσμα της ενασχόλησης μου με αυτήν, ήταν ένας ολοκληρωτικά νέος τρόπος ζωής.

Μια συγκυρία επέφερε την αλλαγή των κινήτρων και των προσωπικών μου επιδιώξεων, με αποτέλεσμα το 2013 να αφήσω την Πολεμική Αεροπορία για να ασχοληθώ αποκλειστικά με την αυτόνομη κατάδυση, μοιραζόμενος το πάθος μου με ομοϊδεάτες μου με τρόπο που να αμείβομαι γι’ αυτό.

Αυτό μπορεί να γίνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους – και στα σίγουρα ο τρόπος που το κάνω σήμερα είναι διαφορετικός από τους πολλούς τρόπους που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι υπάρχουν τρόποι, ευκαιρίες και δυνατότητες και για σένα ώστε να μπεις στην αυτόνομη κατάδυση με τρόπο που να μπορείς να εκμεταλλευτείς όλες τις ψυχαγωγικές και επαγγελματικές δυνατότητες που έχει να σου προσφέρει.

Απλά ξεκίνα σήμερα κιόλας να καταδύεσαι και να αμείβεσαι (όχι μόνο οικονομικά) από αυτό που αγαπάς.

Ποιος Είναι ο Σπύρος Κόλλας;

Μπορεί να έχεις ήδη δει την προσωπική μου σελίδα spyroskollas.com

Μπορεί επίσης να έχεις ακούσει κάποιο podcast ή να έχεις δει κάποιο video μου στο YouΤube, σε  τηλεοπτικό κανάλι ή σε κάποια  δημοσίευση.

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου ενασχόληση με την αυτόνομη κατάδυση το 2006, με την θέσπιση της νομοθεσίας για τις καταδύσεις αναψυχής (ΦΕΚ 3409/2005) ιδρύοντας το καταδυτικό κέντρο  Sea Breaze.

Ταυτόχρονα υπηρετούσα σαν μόνιμος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στην 31η ΜΕΕΔ

Μέχρι το 2008 είχα ήδη ξεκινήσει την ενασχόλησή μου με το κομμάτι των τεχνικών καταδύσεων διοργανώνοντας το 2ο PADI Tec Rec στην Ελλάδα, στο καταδυτικό μας κέντρο στο Ναύπλιο.

Μέχρι το 2012 μια πληθώρα γνωστών και καταξιωμένων εκπαιδευτών και εξερευνητών φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του καταδυτικού κέντρου Sea Breaze, οι οποίοι εκτός από εμένα, εκπαίδευσαν ταυτόχρονα και αρκετούς φίλους και μαθητές μου, ενώ την ίδια περίοδο έφερα την κατάδυση με φιάλες πλάγιας αγκίστρωσης  Sidemount στην Ελλάδα, διαθέσιμη για εκπαίδευση και καταδύσεις αναψυχής.

Σημαντική στιγμή της καταδυτικής μου σταδιοδρομίας ήταν η  ανέλκυση  αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Mirage 2000 στην Σάμο.

Το 2013 έκανα δύο μεγάλες αλλαγές.

  • Εγκατέλειψα την θέση μου στην Πολεμική Αεροπορία
  • Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Marketing & Communication management

Αυτές οι δύο αλλαγές επέφεραν

  • Βελτίωση των σχέσεων με με την οικογένεια, την κόρη μου, πελάτες, φίλους και συναδέλφους
  • Βελτιστοποίηση των παρεχόμενων καταδυτικών υπηρεσιών
  • Αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης και διενέργειας καταδύσεων
  • Το να μπορώ να υποστηρίζω με περισσότερο επαγγελματισμό και ακεραιότητα τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται.
  • Την εστίαση στην δημιουργία σύγχρονων, σκεπτόμενων και ανταγωνιστικών επαγγελματιών της αυτόνομης κατάδυσης.

Είμαι μεταξύ άλλων ο ιδρυτής του συνεδρίου  ADEXCON και του τέως Buck Institute for Divers Education –  BIDE.

Έχω πάρει μέρος σε ερευνητικές αποστολές στην Φιλανδία και την Σουηδία και έχω μιλήσει για διάφορα καταδυτικά θέματα σε διοργανώσεις και συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Είμαι ο Business Development Manager του Financial, Marketing, Sales & Business Training Agency viralgrowth.eu, με δραστηριότητα σε Σουηδία, Βουλγαρία, Ελλάδα & Κύπρο!

Ο μόνος λόγος που σου ανέφερα όλα τα παραπάνω δεν είναι για να καυχηθώ, αλλά για σου εξηγήσω ότι έχω τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να σε καθοδηγήσω απλά και σωστά.

Είμαι υπερήφανος για όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους φίλους και τους μαθητές μου οι οποίοι κατάφεραν απ’ το να αλλάξουν την ζωή τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους με το νερό και την κατάδυση, μέχρι να συμμετέχουν σε διεθνείς καταδυτικές αποστολές και άλλοι να γίνονται πετυχημένοι ιδιοκτήτες καταδυτικών κέντρων.

Register Today and Become Part of The Undewater Community

EAT. SLEEP. dive. REPEAT.

spyros-kollas-vouliagmeni-lake-maping-project

take your first step now

make the impossible possible.